|
Sauce, vinhandler-
Til 8
personer
-
Skalotteløgene pilles og hakkes og
kommes i rødvinen.
-
Koges ind til en tredjedel (tager mindst
½
time), ellers forsvinder syren ikke. Smag på det for at sikre, at det ikke
er for surt.
-
Krydderurterne skæres småt,
peberkornene knuses og svitses et par minutter i en anden gryde sammen med
tomatpureen og smørret.
-
Lidt mel drysses over og brunes med,
hvorefter rødvin/løg og buillon tilsættes og småkoger 10 min. Tilsæt
evt. 2-4 dl vand.
-
Saucen sies, hvorefter fløden
tilsættes (kan udelades) og det varmes igennem.
F.eks. til
andelår,
oksebøf
eller andre kraftige retter.
Svampevariation
Hvis man vil have en meget kraftig sauce, kan man tilsætte
tørrede (udblødte) Karl Johan-svampe. Tilsæt 2-4 dl svampevæde sammen med
bouillonen (kog ind 5-10 min længere), og tilsæt svampene efter saucen er siet. |