Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Sommerhvidkål

Kål


Latin brassica oleracea
English white cabbage
Deutsch weisskraut, weisskohl
Francais  choux blanc
Italiano cavolo bianco
Spaniol
Længde 20 cm
Vægt 1200 g
 
Se også: Hvidkål
  Spidskål
Sommerkål
  Sommerkål
Kendetegn Tungt og fast, mørkegrønne, matte yderblade. Minder i smag om hvidkål men lettere og mere sprød.
Sæson mar-juni
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 1-2 uger køligt
Tilberedning De yderste blade fjernes. Skæres i skiver og opløses i strimler, eller skæres i kvarte. Kan også bruges i hele blade, f.eks. til indpakning af fars (til kogning). Stokken er fuld af smag, men skal rives eller snittes meget fint hvis den skal spises rå.
Typisk ret Stuvet hvidkål, kogt, dampet, coleslaw
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017