Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Polpo (Ottearmet blæksprutte)

Blæksprutter


Latin octopus
English octopus, polyp
Deutsch gemeine krake, meerpolyp
Francais  poulpe, pieuvre
Italiano polpo
Spaniol pulpo
Længde 30 cm-250 cm
Vægt 200 g - 25 kg
Se også: Moscardino, Seppia (10-armet blæksprutte)
 

Kendetegn 8 arme med 2 rækker sugekopper (den mindre variant Moscardino har kun een række sugekopper, men smager/behandles iøvrigt stort set på samme måde). Stort hovede med 2 øjne.
Sæson
Område Middelhavet
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed
Tilberedning Skind, indvolde og den næblignende mund fjernes. Små blæksprutter (under 300-400 g) steges/koges meget kort ved høj varme - større bankes først for at mørne dem og koges/steges derefter længe (1,5-2 timer) ved svag varme.
Typisk ret Polpo med pasta, Polpo, kogt. Lynstegte eller friterede. Kogte i spilkogende havvand i 2-3 minutter, serveret uden yderligere krydderier.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016