|
Latin |
octopus |
English |
octopus, polyp |
Deutsch |
gemeine krake, meerpolyp |
Francais |
poulpe, pieuvre |
Italiano |
polpo |
Spaniol |
pulpo |
 |
|
Længde |
30 cm-250 cm |
Vægt |
200 g - 25 kg |
Se også: |
Moscardino,
Seppia (10-armet
blæksprutte) |
|
|
|

|
 |
 |
Kendetegn |
8 arme med 2 rækker sugekopper (den
mindre variant Moscardino
har kun een række sugekopper, men smager/behandles
iøvrigt stort set på samme måde). Stort hovede med 2 øjne. |
Sæson |
|
Område |
Middelhavet |
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
150 g |
Holdbarhed |
|
Tilberedning |
Skind, indvolde og den næblignende mund fjernes.
Små blæksprutter (under 300-400 g) steges/koges meget kort
ved høj varme - større bankes først for at mørne dem
og koges/steges derefter længe (1,5-2 timer) ved svag
varme. |
Typisk ret |
Polpo
med pasta, Polpo,
kogt. Lynstegte eller friterede. Kogte i
spilkogende havvand i 2-3 minutter, serveret uden
yderligere krydderier. |
|
|
|
|
|