Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Quinoa, rød

Korn


Latin Chenopodium quinoa
English  
Deutsch
Francais 
Italiano  
Spaniol
Længde
Vægt  
Quinoa, rød
Kendetegn Faktisk ikke korn, men frø. Højt indhold af protein og fibre. Den røde variant har en let nøddesmag.
Sæson
Område  
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed  
Tilberedning Skylles i koldt vand før kogning p.g.a. det naturlige indhold af bitterstoffet saponin. Koges i dobbelt mål af letsaltet vand ca. 15 min, hvorefter frøene åbner sig. Kan evt. ristes let før kogning for at fremhæve nøddesmagen.
Typisk ret Anvendes som ris og pasta. Hel kan den anvendes i suppe og postej, malet i brød og pandekager.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017