Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Radicchio Treviso

Salat


Latin cichorium intybus
English radicchio
Deutsch
Francais 
Italiano Radicchio Treviso
Spaniol
Længde
Vægt
 
Varianter: Radicchio
Kendetegn Bitter og skarp salat. Ligner en stor julesalat i formen. Radicchio Treviso er lidt mildere end Radicchio.
Sæson
Område
Kvalitet Fast, tungt hovede med mørkerøde/violette blade. Bladene skal sidde tæt sammen.
Portionsstørrelse 
Opbevaring Skylles/renses og lægges i vand 1/2 time. Dryp godt af og læg i plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe. 
Holdbarhed 4-5 dage.
Tilberedning De yderste blade fjernes og resten skylles (der sidder sjældent jord mellem bladene, da salaten er meget kompakt). Noget af bitterheden forsvinder, hvis salaten ligger i blød i vand
Typisk ret Fintsnittet og i små mængder i frisk salat, evt. grillet eller braiseret som forret. Parmaskinke med radichio og balsamico
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017