Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Hvidløg, rosa

Løg


Latin allium sativum
English garlic
Deutsch knoblauch
Francais  ail
Italiano aglio rosa
Spaniol
Længde
Vægt
Se også: Hvidløg, hvidt
Kendetegn Skal være fast, evt. med tør yderskal. Hvis feddene er begyndt at spire (grøn kerne) er de meget gennemtrængende stærke
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  1 fed
Opbevaring Meget tørt (ikke i plastpose)
Holdbarhed 1-2 uger
Tilberedning Stærkt, bruges som regel i fed (pillet), enten mast og hakket - eller presset i hvidløgspresser (gør det endnu mere stærkt lugtende/smagende) - ofte sammen med persille og citron, der balancerer hvidløgsdunsten
Typisk ret Franske og italienske retter
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017