Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Sild

Rundfisk


Latin clupea harengus
English herring
Deutsch hering
Francais  hareng
Italiano aringa
Spaniol arenque
Længde 25-30 cm
Vægt 250-300 g

Sild

Kendetegn Sølvglinsende, buttet med små finner. Er helt uden fiskelugt når den er frisk. Mørkerødt kød.
Sæson
Område Skandinavien
Kvalitet
Portionsstørrelse  1 stk.
Holdbarhed Til retter hvor den skal indgå frisk: 1-2 dage
Tilberedning Hovedet skæres af, indvolde fjernes og fisken skylles og duppes tør. Som regel fjernes også rygben og hale - de tilbageblevne ben er mange, men tynde og kan spises med. Kan ryges til røget sild.
Typisk ret Sol over Gudhjem (med røget sild), marinerede sild, stegte sild.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017