Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Sild, røget

Røget fisk


Latin clupea harengus
English herring
Deutsch hering
Francais  hareng
Italiano aringa
Spaniol arenque
Længde 25-30 cm
Vægt 250-300 g
   

RØget sild
 

Kendetegn Fed fisk
Sæson
Område
Kvalitet Blød og skinnende
Portionsstørrelse  1 fisk
Holdbarhed 1 uge i køleskab.
Tilberedning Hovedet skæres af. Ryggen bankes på begge sider hele vejen ned med bagsiden af en kniv. Derefter vendes fisken om på ryggen og rygbenet hives op fra hovedsiden. Evt. skæres det yderste (misfarvede og tørre) bugkød væk. Filterne kan nu fjernes fra skindet. Gå efter for store ben.
Typisk ret Sol over Gudhjem (røget sild med æggeblomme på rugbrød)
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016