Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Hornfisk (filet)

Rundfisk


Latin belone belone
English garfish
Deutsch grünknochen, hornhecht
Francais  orphie, aiguille
Italiano aguglia
Spaniol aguja
Længde 50 cm (filet)
Vægt 150-200 g (filet)
 

Italienske hornfisk - herunder fileter (danske)

Kendetegn
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed 1-2 dage på køl
Tilberedning Filetteres (kræver særligt jern - lad fiskehandleren gøre det). Skær rester af rygbenet ud (ved halen) og klip finnerne af. Skylles i koldt vand og aftørres. 
Typisk ret Stegte filetter, hornfiskerillette. Hel (braiseret).
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017