|
Almindelig stribet havkat, koteletfisk
|
Rundfisk |
|
Kendetegn |
Aflang fisk med stort, rundt hovede og
meget kraftigt tandsæt. Ryg- og gatfinne er meget lange og
den har 10-15 mørke, lodrette striber fra rygfinnen.
Danner meget slim efter fangsten. |
|
Smag |
De store fileter er benfri med hvidt og
fast kød. Smager lidt i retning af hummer og rejer
(havkatten lever af skaldyr). |
|
Sæson |
Højsæson: feb-jul |
|
Område |
Nordatlanten, ved de skandinaviske kyster
og sydpå til Spaniens nordkyst. |
|
Kvalitetstegn |
Fisk på under 2 kg giver
meget lidt kød (25%) - større fisk giver fine filetter. |
|
Portionsstørrelse |
Filet: 100-150 g. Koteletter:
250-300 g. |
|
Holdbarhed |
1-2 dage på køl. |
|
Klargøring |
Filetteres (få fiskehandleren til at gøre
det) for større fisk (over 2 kg) eller skæres i skiver som koteletter
(især relevant ved små fisk mindre end 2 kg). |
|
Tilberedning |
Steges eller grilles |
|
Typisk ret |
|
|
|
|
|