Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Almindelig stribet havkat, koteletfisk

Rundfisk


Latin Anarhichas lupus
English Wolf-fish, catfish
Deutsch Katfish, seewolf
Francais  Loup atlantique
Italiano  
Spaniol  
Længde 40-100 cm
Vægt 1-10 kg
 
Alternativer Lyssej, laks, (hummer)

Flået (lille) havkat)

Koteletter fra lille havkat


Kendetegn Aflang fisk med stort, rundt hovede og meget kraftigt tandsæt. Ryg- og gatfinne er meget lange og den har 10-15 mørke, lodrette striber fra rygfinnen. Danner meget slim efter fangsten.

Smag De store fileter er benfri med hvidt og fast kød. Smager lidt i retning af hummer og rejer (havkatten lever af skaldyr).

Sæson Højsæson: feb-jul

Område Nordatlanten, ved de skandinaviske kyster og sydpå til Spaniens nordkyst.

Kvalitetstegn Fisk på under 2 kg giver meget lidt kød (25%) - større fisk giver fine filetter.

Portionsstørrelse  Filet: 100-150 g. Koteletter: 250-300 g.

Holdbarhed 1-2 dage på køl.

Klargøring Filetteres (få fiskehandleren til at gøre det) for større fisk (over 2 kg) eller skæres i skiver som koteletter (især relevant ved små fisk mindre end 2 kg).

Tilberedning Steges eller grilles

Typisk ret  

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016