Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Fjæsing

Rundfisk


Latin Trachinus draco
English Weever
Deutsch Petermann
Francais  Vive; araignée
Italiano Tracina
Spaniol Escorpiõn; vibora; araña
Længde 20-40 cm
Vægt  
 
Alternativer Knurhane, små rødfisk

 

Kendetegn Aflang, slank, lille fisk med tydeligt underbid. Giftige pigge (PAS PÅ!): Den forreste pig i den forreste rygfinne plus piggen på gællelågene i begge sider - fiskehandleren bør fjerne disse pigge. Kødet er fast med en del ben - bruges oftest i supper (Bouillabaise).

Sæson  

Område Nordsøen til middelhavet.

Kvalitetstegn  

Portionsstørrelse  Ca. 1/2-1 per person. Med ben og hoved: 450 g. Uden ben: 300 g. Filet: 180 g.

Holdbarhed 1-2 dage på køl.

Klargøring Giftige pigge (PAS PÅ!): Den forreste pig i den forreste rygfinne plus piggen på gællelågene i begge sider - fiskehandleren bør fjerne disse pigge. Hoved, hale og finner klippes af, og fisken flås og skylles - pas især på at få fjernet blodrester (smager bittert).

Tilberedning De små er bedst i supper - større kan koges eller filetteres og steges/grilles.

Typisk ret Bouillabaise.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016