Aflang, slank, lille fisk med tydeligt
underbid. Giftige pigge (PAS PÅ!): Den forreste pig i den
forreste rygfinne plus piggen på gællelågene i begge sider
- fiskehandleren bør fjerne disse pigge. Kødet er fast med
en del ben - bruges oftest i supper (Bouillabaise).
Sæson
Område
Nordsøen til middelhavet.
Kvalitetstegn
Portionsstørrelse
Ca. 1/2-1 per person. Med ben og hoved: 450 g. Uden ben: 300 g.
Filet: 180 g.
Holdbarhed
1-2 dage på køl.
Klargøring
Giftige pigge (PAS PÅ!): Den forreste pig
i den forreste rygfinne plus piggen på gællelågene i begge
sider - fiskehandleren bør fjerne disse pigge. Hoved, hale og finner klippes af, og
fisken flås og skylles - pas især på at få
fjernet blodrester (smager bittert).
Tilberedning
De små er bedst i supper - større kan
koges eller filetteres og steges/grilles.