Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Rødfisk

Rundfisk


Latin sebastes spp
English redfish, bergylt, ocean perch, rosefish
Deutsch rotbarsch, goldbarsch
Francais  sébaste, chèvre
Italiano scorfano di norvegia
Spaniol gallineta nórdica
Længde 20-40 cm
Vægt

Kendetegn Rød, rosa eller orange med rød "læbestift", evt. med mørkerøde pletter. Har magert og sødt, fast og flaget kød. Der sidder pigge lige bag ved munden, som man kan stikke sig på.
Sæson Hele året
Område Nordatlanten, lever på 100-400 m dybde.
Kvalitet Frisk fisk er belagt med et lag tyndt, klart slim uden klumper, gællerne skal være (lyse)røde og øjnene skal være klare og udstående. Fordi fisken lever på dybt vand kan tunge og evt. mave være presset ud af munden (dette er OK). Ved tryk på kødet skal det fjedre tilbage igen.
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed
Tilberedning De seje skæl skal fjernes før tilberedningen (det sviner: få fiskehandleren til det). Behold skindet på, hvis den steges. Fisken kan steges eller grilles, men er ikke så egnet til pochering. Kan ovnbages i en postej.
Typisk ret
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016