|
Moussaka
8-10 personer. Passer til et
meget stort
(firkantet) ovnfast fad/dyb bradepande.
|
|
Sauce
|
Kødsovs
-
Kødet tages ud af køleskabet, så det ikke er koldt
når det skal svitses.
-
Forvarm ovenen til 180°.
-
Løget pilles og skæres i
fine tern, hvidløget hakkes meget fint.
-
Løg og hvidløg sauteres ved god varme i 10-12 minutter i
1/2 dl olie sammen med laurbærbladene. Løgene skal mørnes, men ikke tage
farve.
-
Kødet kommes i og svitses med i 5-10 minutter til det
får farve.
-
Fond, tomater og krydderier tilsættes.
-
Kog op og skru derefter ned til mellemvarme. Smag til med salt og peber.
-
Skyl og skær stilken af auberginerne. Skær dem i 1 cm
skiver.
-
Opvarm en stor pande til god varme, hæld 2-3 spsk olie
på og svits aubergineskiverne i flere omgange (kun et lag på panden) så de er let
brune på begge sider.
-
Tag dem op, og fortsæt med resten af auberginerne.
Sauce
- Æggene piskes sammen med mel og muskatnød, og youghourten vendes i.
- TIlsæt 2 spsk salt og 2 tsk peber
Samling
-
Fordel et lag auberginer (1/3) nederst i et stort ildfast fad (bradepande)
og hæld halvdelen af kødsaucen over.
- Læg en 1/3 af auberginerne over og fordel resten af kødsaucen over.
- Fordel youghourtsaucen over og sæt den i den varme ovn i ca. 1 time til
den er gylden på toppen.
- Tag ud og lad den hvile i 15 min før servering.
Redt fedt, så server med en stor grøn salat, gerne med
tomater i, og måske brød til.
Minder om
lasagne. |