De tørrede svampe lægges i en skål og overhældes med
1/4 l kogende vand.
Sennep røres med sukker og lidt vand til en tyk pasta.
Løgene pilles, deles og skæres i skiver.
Champignon renses og skæres i tykke skiver/stykker.
Løg og champignon brunes i halvdelen af olien ved god varme.
De opblødte svampe fiskes op med en gaffel, skæres i
store stykker og kommes i gryden. Udblødningsvandet sies gennem et
kaffefilter over i gryden.
Skru
ned og lad det simre i 20 min under jævnlig omrøring uden låg (så noget af
væden koger væk).
Kødet skæres i 1,5 cm tykke skiver, og derefter i 1,5 cm
strimler på 6-8 cms længde.
Den anden halvdel af olien varmes godt op på en ny pande og kødet
brunes et par minutter heri, ca. 200 g ad gangen. Læg kødet over i den anden
gryde efterhånden som det brunes.
Kom sennepspastaen og halvdelen af
creme fraichen i, smag til med salt og peber og varm igennem 2-3 min under
omrøring.
Ved servering lægges den anden halvdel af
creme fraichen overnpå i klatter - dette kan evt. udelades, hvis man synes det er
fedt nok i forvejen. (Man kan også drysse med lidt funthakket persille,
men det er vist ikke originalt tilbehør.)
Serveres med kartoffelmos eller ris.
Variant: Boeuf Stroganoff med tomat/paprika
Som ovenfor, men i stedet for sennep/sukker,
creme fraiche og tørrede svampe:
Løg og svampe steges med bacon, og kødet
vendes i mel/paprika før bruningen. Tomatpuré og piskefløde
røres i til sidst i stedet for syrnet fløde/creme fraiche.