Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
espresso varianter stempel tips indhold kaffer udstyr is

Espresso med mælk etc.

 

Caffè Ciocco. Caffè latte med chokolade
 

Caffé con panna ("med fløde"). Som Macchiato, men med flødeskum i stedet for dampet mælk

Caffè freddo. Kold espresso med knust is og sukker, serveret i et glas

Caffè latte ("Kaffe med mælk"). Espresso med dampet mælk - mest varm mælk og kun lidt skum. Som den franske café au lait.

Kaldes også Latte macchiato ("mærket mælk"). Dampet mælk der er "mærket" med en kop espresso.

Serveres til tider som en espresso i en stor kop plus varm mælk i en separat kande.

Cappuccino. Espresso med dampet mælk/mælkeskum. 1 del espresso, 1 del mælk, 1 del mælkeskum.

Cappuccino chiaro (lys eller våd cappuccino) En cappuccino med mere mælk end normalt
 
Cappuccino freddo (kold cappuccino) En cappuccino med is.
 
Cappuccino scuro (mørk eller tør cappuccino). En cappuccino med mindre mælk end normalt.
 

Macchiato. Espresso med dampet mælk på toppen. Nogle steder får man blot en lille klat mælkeskum, der næsten blot gør kaffecremen lidt mere lysebrun - andre steder får man en "mini-cappuchino" med både lidt mælk og en større klat mælkeskum.

 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017