Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Mandel, krak-

Nødder


Latin prunus deulcis, amygdalus
English
Deutsch
Francais 
Italiano mandorla
Spaniol
Længde
Vægt
 
Se også Alm. mandel
Kendetegn hårde med tør brunt skind (skal). Til forskel fra almindelige mandler har krakmandler en hård yderskal og skindet på mandlen er let dunet.
Sæson sensommer/efterår
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Den hårde yderskal knækkes med en nøddeknækker og mandlerne smuttes ved at komme dem i kogende vand i 30 sek. og derefter i iskoldt vand - så kan skindet smuttes af. 
Typisk ret Desserter, f.eks. æble-mandelkage
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024