Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Multe

Rundfisk


Latin Chelon labrosus
English mullet, grey mullet
Deutsch meeräsche
Francais  mulet, boutargue 
Italiano cefalo
Spaniol
Længde 30-60 cm
Vægt 1-4 kg
 

Kendetegn Ryggen er blålig eller grønlig, siderne sølvskinnende og bugen er hvid. Store skæl.
Sæson
Område Middelhavet og varme dele af Stillehavet og Atlanterhavet
Kvalitet
Portionsstørrelse  ca. 350-400 g hel fisk
Holdbarhed
Tilberedning Indvolde fjernes, og bugen skylles/skrabes for blot. Hvis fisken helsteges, skal skæl ikke fjernes (skæl og skind fjernes efter tilberedningen). Hvis fisken skal fileteres og steges, fjernes skæl (skindet kan da spises med).
Typisk ret Grillet multe.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017