Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Ål

Ferskvandsfisk


Latin anguilla anguilla
English eel, longfin eel, bream
Deutsch flußeal, seeaale, aale
Francais  anguille
Italiano anguilla
Spaniol sargo
Længde  
Vægt  
 
Alternativer  

Ål
Her vises forholdsvis små ål på 40-50 cm


Kendetegn Lang "slange". Store, voksne (6-10 år eller mere) kaldes blankål og er meget fede, de yngre gulål er mindre fede.

Sæson Juli-oktober

Område

Kvalitetstegn  

Portionsstørrelse   

Holdbarhed 1-2 dage på køl.

Klargøring Flåes (hvis det ikke allerede er gjort - det kræver håndelag og hårdt arbejde). Skæres i 8-12 cm stykker.

Tilberedning Paneres og steges (eller ryges)

Typisk ret Røget ål eller Stegte ål med kartofler og persillesovs.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017