|
Latin |
anguilla anguilla |
English |
eel, longfin eel, bream |
Deutsch |
flußeal, seeaale, aale |
Francais |
anguille |
Italiano |
anguilla |
Spaniol |
sargo |
|
|
Længde |
|
Vægt |
|
|
|
Alternativer |
|
|
Her vises forholdsvis små ål på 40-50 cm
|
|
|
Kendetegn |
Lang "slange". Store, voksne
(6-10 år eller mere) kaldes blankål og er meget fede, de
yngre gulål er mindre fede. |
|
Sæson |
Juli-oktober |
|
Område |
|
|
Kvalitetstegn |
|
|
Portionsstørrelse |
|
|
Holdbarhed |
1-2 dage på køl. |
|
Klargøring |
Flåes (hvis det ikke
allerede er gjort - det kræver håndelag og hårdt arbejde).
Skæres i 8-12 cm stykker. |
|
Tilberedning |
Paneres og steges (eller
ryges) |
|
Typisk ret |
Røget ål eller
Stegte ål med kartofler og persillesovs. |
|
|
|
|
|
|