Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
                       


Rom

Hotel

Kaffe

Spise

Is

Enoteca

Butikker

Rom: Kaffe


Eva Ravnbøl, Politiken 26-10-2014

Sciascia Caffè, via Fabio Massimo 80/A.
Denne smukke gamle café fra 1936. Her fås ifølge de lokale byens bedste kaffe. Husets specialiteter er ’caffè al cioccolato’, espresso med flydende mørk chokolade og ’gran cappuccino eccellente’, en deluxe-cappuccino lavet på en dobbelt espresso med kakao, flydende mørk chokolade og flødeskum. Her er kun få borde, men man sidder dejligt i de klassiske salonmøbler og føler sig hensat til en anden tidsperiode.
Sant'Eustachio il Caffè, piazza Sant’Eustachio 82.
Lige bag Senatet ligger en af byens mest kendte cafeer, så man kan ikke påstå, den er hemmelig. Men det er fuldt fortjent, at kaffen på Bar Sant’Eustachio rangerer meget højt på de kræsne romeres hitliste. Den holder standarden år efter år, og på trods af den meget centrale beliggenhed og stedets berømmelse er det fortrinsvis lokale (inkl. et væld af politikere), der strømmer til fra morgen til aften. Man kan enten stå i baren eller sidde ude, hvis vejret tillader det. Husets specialitet ’gran caffè’ er en oversize espresso, der er lidt sød og ekstra cremet (’cremoso’). Den og al anden kaffe her er brygget på husets egen blend af 100 procent arabica fra Brasilien, Guatemala, Madagaskar, Colombia og St. Helena. Man kan både købe kaffen og diverse souvenirs med hjem. For eksempel kopper, bøjede teskeer og kander.
La Casa del Caffè Tazza d'Oro, via degli Orfani 84.
Egen ’torrefazione’ (kaffebønneristning) få meter fra Pantheon. Husets specialitet er hjemmelavet ’granita di caffé con panna’. Granita laves af en masse frosset espressokaffe, der blandes med sukker. Når det er helt hårdt, knuses eller rives det til en slags. Tazza d’Oros egen kaffeblend hedder ’La Regina del caffè’ (Kaffens dronning). Man kan også få økologisk kaffe (Dronningen af Java – ’La regina di Giava’). Efter sigende skulle Den gyldne kop have været den vigtigste inspirationskilde for folkene bag Nespresso.
Castroni, via Cola di Rienzo 196.
Castroni er en institution i Rom og stammer fra 1932, da den første kolonialhandel åbnede i Prati-kvarteret. Nu er der ni butikker/kaffebarer spredt over hele byen, men hovedkvarteret er stadig i via Cola di Rienzo. Her kan man købe og drikke (kun stående!) mange vidunderlige slags kaffe. Her er kvalitetsprodukter fra ethvert hjørne af Italien (pasta, kager, chokolade, likører ...) og mange varer fra fjerne lande som krydderier, te, kaffe og orientalske saucer. Der er altid gang i den og sjov stemning langs den alenlange bardisk, hvor man i løbet af morgenen kan spise hjemmelavede ’cornetti’ (søde italienske croissanter) og andre søde sager og senere på dagen små pizzastykker og panini.
I Dolci di Checco er Carrettiere, via Benedetta 7 (10?)
Ret lille bar i Trastevere. En suveræn ’caffè shakerato’. Den laves ved at ryste isklumper, flydende rørsukker og espressokaffe sammen i en shaker og er en skøn læskende sommerdrik. Hvis man bruger sukker i espressoen, så bed om ’crema’. Det er en napolitansk sukkercreme, der er pisket af kaffe og sukker, og som er et meget raffineret alternativ til almindelig sukker. Her hos Checco laves alle kager, ’cornetti’ og andet sødt brød, med kun de bedste råvarer og det meste endda på surdej. Der bruges ordentligt smør og aldrig margarine, og folk kommer fra hele Trastevere og Campo dei Fiori-området for at spise morgenmad her.

 

 

 

 

 
 
 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2019  -  Opdateret 03-01-2019