Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet drikkevarer 

Grana Padano

Italienske oste


Latin
English
Deutsch
Francais 
Italiano Grana Padano
Spaniol
Længde Hel: 35-45 cm i diameter
Vægt Hel: 24-40 kg

Kendetegn Hård, kogt komælksost med hård, let fedtet skorpe (kan spises). Salt og ren smag. Må laves hele året, og køerne må spise andet end frisk foder - derfor er den billigere end Parmigiano Reggiano. Let fordøjelig og meget drøj.
Sæson
Område Posletten: Piemonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Veneto og Trentino Alto Adige (Padano betyder "fra Posletten").
Kvalitet
Portionsstørrelse  Revet måske 25-40 g
Holdbarhed Flere uger i køleskab, evt. flere måneder hvis vakuumpakket
Tilberedning Rives eller brækkes evt. i flager.
Typisk ret Som med Parmigiano Reggiano, som f.eks. drys på pasta eller I risotto.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024