Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Knudekål (glaskål)

Kål


Latin Brassica oleracea convar. acephala var. gongylodes
English
Deutsch
Francais 
Italiano cavolo rapa
Spaniol
Længde 25-30 cm
Vægt 200-400 g
Glaskål Glaskål
Glaskål, knudekål Glaskål, knudekål
Kendetegn Er en opsvulmet stængelknold (ikke en rod), med ar efter bladstængler, også kaldet glaskål, glaskålrabi eller kålrabi. Glat skind (lysegrønt til violet) med hvidt kød, der er ssmag.
Sæson maj-okt
Område
Kvalitet Den skal være tyndskrællet og fast.
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 1 uge i køleskab
Tilberedning Skrælles hvis skallen er hård eller grim. Skæres i skiver, stave eller terninger.
Typisk ret i ca. 10 min (i mindre stykker), serveret med smør og citronsaft.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024