Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Grønkål

Kål


Latin brassica oleracea var. acephala
English curly cole, curly kale, scotch kale
Deutsch grünkohl, krauskohl
Francais  chou frisée, chou cavalie, chou vert
Italiano cavolo da foglie
Spaniol
Længde 20-50 cm
Vægt  
 
Se også:  
Kendetegn Faste, stive meget mørkegrønne blade
Sæson okt-feb
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 1-2 uger køligt
Tilberedning Bræk bladene fra stokken, skyl dem og skær dem i skiver/strimler. De kan også hakkes.
Typisk ret Stuvet (grønlangkål) eller grønkålssuppe.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017