Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Johannesbrød (-frugt), karob

Tørret frugt


Latin Ceratonia siliqua
English St John's-bread, locust bean, carob bean
Deutsch Johannisbrot
Francais  Caroube
Italiano Carrube
Spaniol Algarroba
Længde 20 cm
Vægt 20-25 g
 
Johannesbrød
Johannesbrød Johannesbrød Johannesbrød
Kendetegn Mørkebrune bælge fra johannesbrød-træet. Halvtør skal, sejt kød og meget hårde kerner. Frugten har en mild honningsmag. Findes i Danmark mest i tørret form.
Sæson
Område Middelhavet
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Spises som snack i jødiske og muslimske områder, kan bruges som erstatning for kakao/chokolade. Bruges også til dyrefoder.
Typisk ret
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024