|
Latin |
Morchélla esculénta |
English |
morel mushrooms, morsels |
Deutsch |
Morcheln |
Francais |
morilles coniques,
champignons chinois, morilles |
Italiano |
spugnola |
Spaniol |
|
|
|
Længde |
|
Vægt |
|
|
|
|
|
Kendetegn |
Morkel regnes for en af de bedste
spisesvampe (sjælden, og derfor ret dyr). Tørrede svampe svarer til ca. 10 gange så
mange friske svampe. |
Sæson |
maj-juni |
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Opbevaring |
|
Holdbarhed |
Mange år, hvis de opbevares tørt. Findes
også
friske i foråret, her er smagen ikke så kraftig (der
skal bruges mere end med tørrede svampe). |
Tilberedning |
Opblødes 30 min i varmt vand. Vandet
smager stærkt af svampen, og kan med fordel sies og
bruges i retten. |
Typisk ret |
Bruges som (stærktsmagende) almindelige
svampe, f.eks. i stuvninger. |
|
|
|
|
|