|
Latin |
Chenopodium quinoa |
English |
|
Deutsch |
|
Francais |
|
Italiano |
|
Spaniol |
|
 |
|
Længde |
|
Vægt |
|
|
 |
|
 |
 |
Kendetegn |
Faktisk ikke korn, men frø. Højt indhold
af protein og fibre. Den sorte variant er lidt
kraftigere og rigere i smagen. |
Sæson |
|
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
|
Tilberedning |
Skylles i koldt vand før kogning p.g.a. det naturlige
indhold af bitterstoffet saponin. Koges i dobbelt mål af letsaltet vand ca.
15 min, hvorefter frøene åbner sig. Kan evt. ristes let
før kogning for at fremhæve nøddesmagen. |
Typisk ret |
Anvendes som ris og pasta.
Hel kan den anvendes i suppe og postej, malet i brød og
pandekager. |
|
|
|