|
Latin |
thunnus |
English |
tuna |
Deutsch |
thunfisch |
Francais |
thon |
Italiano |
tonno |
Spaniol |
atún |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
|
Længde |
|
Vægt |
|
|
![](images/tun_lille_250.jpg)
Lille tun på ca. 5-7 kg.
![Bøg af Yellow Fin tun](images/tun_yellowfin_bof.jpg)
Bøf af Yellow Fin tun
|
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
Kendetegn |
Kødet er mørkerødt: Bugkødet er det
fedeste, rygkødet det magreste. |
Sæson |
|
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
150 g (udskåret) - mætter meget |
Holdbarhed |
1-2 dage på køl |
Tilberedning |
Fås som regel som bøffer eller fileter,
der ikke skal forberedes yderligere. |
Typisk ret |
Rå (carpaccio), gryderet med tomater og
hvidløg, grillet KORT tid, ovnbagt... Må ikke få for meget -
så bliver den tør. |
|
|
|
|
|