|
Latin |
Esox lucius |
English |
Pike, jackfish |
Deutsch |
Hecht |
Francais |
Grand brochet, brochet (du
nord) |
Italiano |
Luccio |
Spaniol |
Lucio |
 |
|
Længde |
30-100 cm |
Vægt |
2-12 kg |
|
|
Alternativer |
|
|

|
|
|
Kendetegn |
Langstrakt "torpedoformet"
krop med fladt, bredt hovede. Ryg- og gatfinne er overfor
hinanden tæt ved halen. Den har tusindsvis af små,
sylespidse tænder. Kroppen er ofte dækket af gullige
pletter. Mange små ben i kødet. |
|
Sæson |
Hele året, undtagen april,
hvor den er fredet. |
|
Område |
I ferskvand (søer, moser og
langsomtstrømmende åer og floder) og brakvand (bl.a. i
Østersøen) i de nordlige arktiske og tempererede områder. |
|
Kvalitetstegn |
|
|
Portionsstørrelse |
Med ben: 300 g.
Filet: 180 g. |
|
Holdbarhed |
1-2 dage på køl. |
|
Klargøring |
Afslimes (hvis de ikke
allerede er gjort). Fileteres, benene (mange) fjernes. |
|
Tilberedning |
Ofte hakkes kødet. |
|
Typisk ret |
Gedeboller eller
geddefrikadeller |
|
|
|
|