Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Borrebyvej-rugbrød 1,3 kg


Et brød på 1,3 kg. OBS: Skal startes 1 dag før

Hydration: 76%

Dag 1

Dag 2

  • 250 g maltøl (den anden halvdel)

  • 300 g rugmel
     

DAG 1

  1. Bland surdejen med vand og honning i en stor skål (evt. røreskål til maskine).

  2. Bland resten af ingredienserne til dag 1 i dejen og ælt godt igennem.

  3. Dækkes med låg og stilles lunt i 12-24 timer.

DAG 2

  1. Tilsæt øl/vand og rugmel og rør dejen godt igennem (evt. på maskine med fars-krog) i 5-10 minutter.

  2. Hæld dejen i en smurt form på 2 liter (gerne en træform).

  3. Dæk løseligt med oliesmurt køkkenfilm og stil til hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (2-6 timer) - evt. i køleskab, så tager det blot noget længere.

  4. Dæk med staniol og bag i en 215° varm ovn i 1 time og 15 min. Sluk og lad brødet stå i ovnen en times tid (det skal have en kernetemperatur på 96°).

  5. Afkøl på en rist, indpakket i et tørt, rent viskestykke en time - vend det evt. på hovedet, så fugtigheden i bunden fordeles i resten af brødet.

  6. Vent en dags tid før det spises.

 
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017